Építkezés, felújítás

Házfelújítás, lakásfelújítás

Építőipari munkák kivitelezésével foglalkozó vállalkozásunk sokéves tapasztalattal, szakértelemmel és maximalizmussal áll az Ön rendelkezésére. Régi ház, használt lakás, elhanyagolt nyaraló vagy egyéb épület teljes körű felújítása, korszerűsítése. Kisebb és nagyobb kőműves-, ács-, tetőfedő-, szárazépítő-, burkoló- és egyéb építőipari szakmunkák.

Felújítás, korszerűsítés

Ház vagy lakás komplett felújítása, kisebb-nagyobb, külső és belső építőipari munkák. Munkánk során a minőség a legfontosabb szempont, melyet kiváló anyagokkal, a legjobb eszközökkel és szakértői tudással garantálunk.

  • Szaktanácsadás, felmérés
  • Tervezés, engedélyeztetés, bejelentés ha szükséges
  • Bontási munkák
  • A munkálatok maradéktalan elvégzése a megbeszéltek szerint
  • Építési hulladék elszállítása
Kérjen ingyenes felmérést, árajánlatot! KAPCSOLAT

Födém, koszorú

Régi házak felújításánál előfordul, hogy szükséges az elöregedett födém cseréje vagy megerősítése, illetve betonkoszorú készítése. Különösen, ha tetőcsere is történik az épületen. Igény szerint fa, vasbeton gerendás vagy monolit vasbeton födém készítése. Koszorú betonozása bentmaradó zsaluelemek, vagy hagyományos zsaluzat használatával, megfelelően vasalva, hőhídmentesen. Talpszelemen tőcsavarjainak elhelyezése.

Tető

Tetőfelújítás, új tetőfedés
Új tető építése kompletten

Hőszigetelés

Az épületek energiaigényének csökkentése egyre fontosabb szempont egy felújítás során is. A megfelelő hőszigetelés minimalizálja a fűtési költséget, nyáron pedig a melegtől védi meg a lakóteret.
Lábazatra XPS lábazati hőszigetelés kerül, üvegszövet hálóval, lábazati vakolattal vagy a kívánt burkolattal. Homlokzat szigetelése igény szerint expandált polisztirolhab „Nikecell” hőszigetelő lemezekkel, vagy homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő táblákkal. Ragasztva, dűbelezve, üvegszövet hálózással, nemesvakolattal ellátva. Födém illetve a tető hőszigetelése.

Lépcső készítés

Kültéri és beltéri lépcsők felújítása vagy építése fából, acélból, betonból.

Aljzat

A felújítás során indokolt lehet az aljzat bontása, új rétegrend kialakítása, különösen ha padlófűtés telepítése is cél.
Aljzat megfelelő rétegrendjének kialakítása: talajnedvesség/talajpára elleni szigetelés, lépésálló hőszigetelés, hőtükörfólia, víz-villany-fűtés illetve padlófűtés csöveinek elhelyezése, aljzatbeton elkészítése hegesztett vashálóval.

Ajtó, ablak cseréje

Lakás vagy családi ház korszerűsítése esetén az egyik legfontosabb feladat, hogy modern, hőszigetelt nyílászárók kerüljenek a régiek helyére. Nem csak az ablakok és ajtók hőszigetelő képessége lényeges, de a megfelelő beépítés is.

Gipszkartonozás, vakolás, glettelés, festés

A gipszkarton alkalmazása sok esetben kimondottan előnyös lehet a belső falfelületek kialakításánál. Gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, kevés építési hulladékkal jár, az elektromos vezetékek, szerelvények könnyedén elvezethetők mögötte. Válaszfalak építésénél az egyik legpraktikusabb megoldás, a gipszkarton falba kerülő kőzetgyapot miatt jó hangszigetelés érhető el. A gipszkarton álmennyezet megkönnyíti a világítás vezetékelését, szerelését.
Szükség esetén falak vakolása, hálózása.

Burkolás, felületképzés

Régi burkolatok bontása, szükség szerint aljzatkiegyenlítés, hideg/meleg padlóburkolás. Falburkolás, szegélyburkolás, csempézés. Vízszigetelés, épített zuhanyzó kivitelezése, kádfalazás, teraszburkolás, lépcsőburkolás. Parketta, laminált padló, egyéb padló lerakása.

Víz, villany, fűtés

A legtöbb felújítandó ház vagy lakás esetén érdemes sort keríteni az elektromos hálózat korszerűsítésére, modern fűtésrendszer kialakítására.
Víz-, villany- és gázszerelés, a fűtésrendszer teljes kialakítása, kéményszerelés.